Sortimentet?
Bara det godaste!

Det lär odlas cirka 7 500 olika tomatsorter runt om i världen. De finns i alla storlekar, former, färger och nyanser. Trots det har vi gjort det enkelt för oss – vi odlar bara de sorter vi tycker smakar bäst. Det innebär att vi får något mindre skörd än om vi skulle odla det som växer snabbast, men det är värt. Inget slår den goda smaken.

Våra egna favoriter

Nu är ju även smaken som bekant ofta delad, så därför har vi ett sortiment på cirka tio sorter. Där finns det plats för Thomas favorit Livento, som är lite syrlig i smaken. Carola får sina älskade miniplommontomater och Isabelle kan njuta av cocktailtomat på kvist. Sedan odlar vi ytterligare ett antal goda sorter, såna som vi vet att ni som besöker butikerna gärna vill hitta på grönsakshyllorna.

Våra tomatsorter

Rund tomat Elleholm

Rund tomat

En söt klassiker som kommer till sin rätt i all typ av matlagning – klyftad i sallader, skivad på smörgåsen eller som bas i såser, grytor och grönsakssmoothies. Sätter färg och smak på det mesta.

Sort: Livento
Försäljningsparti: 5,5 kg

Runt tomat på kvist Elleholm

Rund tomat på kvist

En rund tomat som skördas i klasar och sitter kvar på kvisten. Söt och god passar den både som ingrediens i matlagningen och som tillbehör till det mesta. Prova till exempel att ugnsbaka en hel kvist med tomater.

Sort: Livento och Foundation
Försäljningsparti: 5,0 kg

Bifftomat Elleholm

Bifftomat

En större och fastare tomat, något veckad och lite plattare i formen. Den köttiga konsistensen gör att den passar perfekt i skivor på hamburgaren – eller halverad och gratinerad med ost i ugnen.

Sort: Kivu
Försäljningsparti: 6,0 kg

Plommontomat Elleholm

Plommontomat

En större plommontomat med den klassiska avlånga formen. Med fast, fint fruktkött och en mild och söt smak har den ett brett användningsområde i köket – från sallader till grytor och pizzasås.

Sort: Plumola
Försäljningsparti: 8 förpackningar x 400 gram

Miniplommon-tomat Elleholm

Miniplommon-tomat

En mindre plommontomat med frisk och söt smak. Växer i perfekta munsbitar och är utsökt att äta precis som den är. Fantastisk i sallader.

Sort: Strabena
Försäljningsparti: 12 förpackningar x 400 gram

Cocktailtomat

En vacker cocktailtomat med god smak. I salladen tillför den sötma och friskhet och bakad under lång tid på låg temperatur i ugnen är den ett underbart tillbehör till både kött och fisk.

Sort: Imperoso
Försäljningsparti: 12 förpackningar x 300 gram

Mixade tomater Elleholm

Mix fem färger

Här är en mix av småtomater som verkligen drar blickarna till sig. Goda att plocka direkt ur förpackningen och ett färgfyrverkeri på tallriken. Söta. Goda. Oemotståndliga.

Sort: En blandning av små, olikfärgade och delikata tomater
Försäljningsparti: 12 förpackningar x 250 gram samt lösvikt i 4 kg-lådor